Naar begin

Het bestuur van Hyun Moo

Rob de Kroon

Oprichter Hyun Moo
5e Dan Hapkido
2e Dan Hankido
1e Dan Dan kum sul
1e Dan Kummooyeh
Expert Hwalssogi
Expert Gi ap sool

Sinds de jaren 70 is Rob al gegrepen door vechtsport, dankzij de films van Bruce Lee. Zijn eerste stappen in deze wereld waren 'trainingen' met nunchaku's en een brommerhelm in het park. Een aantal jaren later ontdekte hij Hapkido, wat hem paste als een aangemeten jas. Samen met zijn trainingspartner ging hij op pad om kennis en ervaring op te doen, niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten. Zo heeft hij over de jaren met veel (groot)meesters mogen trainen, zowel nationaal als internationaal. Onder hen zijn Ko Baek-yong, Ko Se-hwan, Kim Yoon-sang, Klaas Barend, Leon de Heus, GM Josef Römers, Emilio Iglesias López, Hong Sik Myung, Kim Hee Jang, Seo, Myung Soo, Theo de Gelaen, Hyun Kyoo Jang, Jang Gee Chang en Frankie Lacroix.

Uiteindelijk vond Rob het tijd om zijn opgedane kennis door te geven, en zo is in 2013 de club ontstaan. Tot op de dag van vandaag geeft hij met veel plezier zijn kennis door aan zijn studenten.

Oprichter vechtsport & zelfverdediging club culemborg
Instructeur vechtsport & zelfverdediging club culemborg

Michael Bullee

Trainer Hapkimooyeh
1e Dan Hapkido

Op 10-jarige leeftijd ontdekte Michael Hapkido, waarmee zijn passie voor martial arts begon. In de loop der jaren heeft hij les gehad van veel verschillende leraren en grootmeesters, waarbij hij van elk iets heeft geleerd, wat bijdroeg aan zijn begrip van de sport. Ondanks de obstakels onderweg behaalde hij in 2019 (op 19-jarige leeftijd) zijn 1e Dan in Hapkido bij Hyun Moo (destijds Jung Do Kwan) onder Rob de Kroon.

Dit was zeker niet het eindpunt voor Michael; hij blijft zichzelf voortdurend ontwikkelen. Hij traint niet alleen voor zijn volgende dangraden in Hapkido, maar verkent ook andere vechtsporten zoals Judo en Kummooyeh. Michael heeft al meer dan drie jaar ervaring met lesgeven, deelt graag zijn kennis en denkt actief mee over de verbetering van de sport.

Tijdlijn

 • 2011 Start Martial arts
 • 2012 Gele band Hapkido behaald
 • 2013 Groene band Hapkido behaald
 • 2013 2e plaats Hapkido, 11e Open Nederlands Kampioenschap Hapkido
 • 2013 2e plaats all style, 11e Open Nederlands Kampioenschap Hapkido
 • 2013 Seminar Hapkido, Grootmeester Hong Sik Myung 9e Dan Hapkido
 • 2014 Blauwe slip Hapkido behaald
 • 2014 1e plaats Hapkido, 12e Open Nederlands Kampioenschap Hapkido
 • 2014 3e plaats all style, 12e Open Nederlands Kampioenschap Hapkido
 • 2015 Blauwe band Hapkido behaald
 • 2015 Winterlehrgang Hapkido Ronneburg, Duitsland
 • 2016 Rode band Hapkido behaald
 • 2016 Hapkido stage Gleisdorf, Duitsland, Grootmeester Franz-Josef Wolf 7e Dan Hapkido
 • 2018 1e plaats Hapkido, 15e Open Nederlands Kampioenschap Hapkido
 • 2018 Bruine band Hapkido behaald
 • 2019 1e Dan Hapkido
 • 2023 Start Kummooyeh
 • 2024 Start Judo
 • 2024 Seminars Hapkido & Kummooyeh Leopoldsburg, België, Grootmeester Frankie Lacroix 8e Dan Hapkido, 4e Dan Kummooyeh

Tom van Hattem

Trainer Kummooyeh
IBP Kummooyeh

Op twaalfjarige leeftijd begon Tom met boogschieten. Na enkele jaren bij verschillende verenigingen te hebben geschoten, ontdekte hij Korean Traditional Archery bij Hyun Moo (destijds Jung Do Kwan). Tijdens de lessen maakte hij ook kennis met Hapkido en was door zijn achtergrond in biomechanica direct geïnteresseerd. Naast het boogschieten pikte hij ook al snel het zwaardvechten op, waarbij hij veel heeft geleerd van Rob de Kroon en later ook van Frankie Lacroix.

Toen hem werd gevraagd of hij de jeugd een paar keer kon lesgeven, antwoordde hij enthousiast. Inmiddels is hij elke vrijdagavond aanwezig en helpt hij graag mee bij de jeugdlessen.

Instructeur vechtsport & zelfverdediging club culemborg

Onze team- en ereleden

Bij Hyun Moo bestaat het team uit meer dan alleen de instructeurs. Gedurende het bestaan van de club hebben we een hechte groep opgebouwd waaruit we niet alleen vriendschap halen, maar ook wijsheid en expertise.

teamlid vechtsport & zelfverdediging club culemborg

Dennis Stienen

2e Dan Hapkido
team- en erelid vechtsport & zelfverdediging club culemborg

Maarten van Gasteren

4e Dan Hapkido
Expert Hwalssogi
teamlid vechtsport & zelfverdediging club culemborg

Egon Giero

3e Dan Hapkido Expert Kummooyeh Expert Hwalssogi

De grootmeesters van Hyun Moo

Bij Hyun Moo hebben we een paar grootmeesters voor onze vechtsportdisciplines: Frankie Lacroix en Hyun Kyoo Jang. De naam 'Hyun Moo' werd ons gegeven door GM Jang, Onze club is aangesloten bij Bul Gul Mooyeh Kwan, waar we regelmatig heen gaan voor seminars, gegeven door Frankie Lacroix, over zowel Hapkido als Kummooyeh. Onze grootmeester voor Kummooyeh levert ons lesmateriaal en geeft ook seminars, waarvoor hij speciaal naar Nederland komt.

Vechtsportschool Leopoldsburg

Frankie Lacroix

Oprichter Vechtsportschool Bul Gul Mooyeh Kwan
8e Dan Hapkido (Grootmeester)
4e Dan Kummooyeh (Meester)
2e Dan Taekwondo

Grootmeester Frankie Lacroix geeft al meer dan 25 jaar les bij zijn vechtsportschool, Bul Gul Mooyeh Kwan in Leopoldsburg, België. Samen met zijn teamleden, Cindy Lacroix, Jeroen Driesen en Steve Janssen, leidt hij mensen op in Hapkido, Kummooyeh, MMA en meer. Gedurende zijn carrière in de martial arts heeft Frankie een uitgebreide achtergrond opgebouwd in Hapkido, Taekwondo, Modern Arnis, Kickboksen, Karate en andere vechtsporten.

In 1997 ontwikkelde Frankie (op 21-jarige leeftijd) zijn eigen Hapkido-systeem, nadat hij zijn 3e Dan in Hapkido, 2e Dan in Taekwondo en 1e Dan in Modern Arnis had behaald. In 1994 had hij Hapkido gestudeerd onder verschillende grootmeesters in Korea, en hij merkte dat elk van hen erop gericht was om de persoonlijkheid van de beoefenaar te verbeteren en harmonie te creëren met zichzelf en anderen. Met zijn kennis en ervaring kon Frankie binnen zijn eigen systeem een stijl ontwikkelen die de beste elementen van verschillende stijlen combineert.

Hyun Moo heeft zich aangesloten bij de groepering/familie (Kwan) van Frankie. Hierdoor is hij niet alleen onze grootmeester waar we naartoe gaan voor seminars, maar fungeert hij ook als mentor voor onze instructeurs.

Hyun Kyoo Jang

Bestuurder World Kummooyeh Federation
9e Dan Kummooyeh (Grootmeester)
8e Dan Haedong Kumdo (Grootmeester)

Grootmeester Hyun Kyoo Jang heeft meer dan 35 jaar ervaring met het trainen en onderwijzen van Koreaanse vechtsporten, waaronder Taekwondo, Haedong Kumdo, en Haidong Gumdo (traditioneel Koreaans zwaardvechten).

In 2010 creëerde hij Kummooyeh, waarin hij al zijn ervaring en kennis uit jarenlange studie combineerde. Grootmeester Hyun Kyoo Jang gebruikte de traditionele technieken uit de Haidong Gumdo-stijl en voegde elementen toe zoals sparring- en snijtechnieken, bewegende meditatie, tweezwaardtechnieken, en traditioneel Koreaans boogschieten. Zo creëerde hij een veelzijdig curriculum dat nu Kummooyeh heet. De World Kummooyeh Federation heeft zich wereldwijd verspreid en vestigingen opgericht in meer dan 30 landen, met elk jaar nieuwe toevoegingen. Tot op heden blijft Grootmeester Hyun Kyoo Jang de wereld rondreizen om instructeurs te begeleiden en te inspireren, en om de World Kummooyeh Federation in Korea en daarbuiten verder te laten groeien.

Vechtsportschool Leopoldsburg